Kontakt

ProMobily.cz

Naše zákaznická linka:

+420 777 666 323
Po - Pá  9 - 17 hod

Naše poslední recenze:
18.03.2024
Hodnocení: 5 / 5
Super, naprostá spokojenost
17.03.2024
Hodnocení: 5 / 5
17.03.2024
Hodnocení: 5 / 5
Rychlé odeslání
17.03.2024
Hodnocení: 4.5 / 5
Ukázat všechny recenze

Jak vybrat paměťovou kartu

Jak vybrat paměťovou kartu do mobilu? 

U paměťových karet více než kde jinde doporučujeme vsadit na kvalitu. Obyčejné, nekvalitní paměťové karty rády z ničeho nic odcházejí a s sebou bohužel do věčných lovišť berou i pametova_kartavšechna data na nich uložená. Máme s tím hluboké zkušenosti, protože už 15 roků máme kamennou prodejnu a minimálně každý týden zachraňujeme takto ztracená data z poškozených paměťových karet našich zákazníků. 

Na náš e-shop jsme proto vybrali jen ty 100% prověřené a spolehlivé paměťové karty. Nabízíme jen ty námi vyzkoušené, které se i po mnoha a mnoha letech masivního prodeje nevrací a zákazníci nás nenavštěvují s reklamacemi. 

U výběru paměťových karet zohledňujte 3 hlavní kritéria: značku, kapacitu a rychlost karty. Detailnější informace najdete dále v článku. 

Jaké značky paměťových karet jsou spolehlivé?

Jakou kapacitu by měla mít paměťová karta?

Jakou rychlost by měla mít paměťová karta? 

Několik tipů na ověřené paměťové karty

Co dělat, když mám nekvalitní kartu a pravděpodobně se mi z ní ztratila všechna data? 

 

Jaké značky paměťových karet jsou spolehlivé?

Jak už jsme zmiňovali výše, vybrali jsme na náš e-shop pouze ty paměťové karty, u kterých jsme si jistí jejich kvalitou. Za 15 let fungování našeho kamenného obchodu a 8 let fungování e-shopu nám rukama prošly tisíce paměťových karet. Zkusili jsme i levnější značky, ale jejich kvalita byla opravdu tragická. Na základě našich zkušeností vám můžeme zodpovědně doporučit paměťové karty značek: Kingston, GoodRAM,  Transcend, Samsung, Sandisk, Patriot a další.

 

Jakou kapacitu by měla mít paměťová karta?

Zamyslete se, kolik dat asi do vašeho mobilního telefonu ukládáte. Hodně fotíte? Posloucháte hudbu? Stříháte videa? Ať tak či tak, domníváme se, že u paměťových karet čím větší, tím lepší. A že volná kapacita nikdy nikomu neublížila. Kdežto nedostatek paměti už potrápil nejednoho majitele mobilního telefonu. Pouze si dejte pozor u paměťových karet velkých kapacit (64 GB a větší karty typu SDXC, zda je váš mobilní telefon podporuje). 

Pro přehled jsme pro vás připravili orientační tabulku, jaký objem dat se na kterou kartu přibližně vejde: 

  • 2GB - 32GB jsou staré pomalé typy karet standardu SDHC - ty nekupujte, nevyplatí se to
  • 64GB - pojme cca 16 tisíc skladem MP3 nebo cca 64 filmů
  • 128GB - pojme opravdu spoustu MP3 :-) , nebo cca 128 filmů
  • 256GB - je dostatečná kapacita pro cca 256 filmů nebo 60 tisíc písniček
  • 512GB - pojme 512 filmů, ale tady už pozor, zda váš mobil tak velkou kartu zvládne

 

Jakou rychlost by měla mít paměťová karta? 

Ano, i paměťové karty mají svoji rychlost a rozdělují se hned do několika tříd. Číselné označení třídy říká, jak rychle probíhá zápis na paměťovou kartu. Čím vyšší třída (vyšší číselné označení), tím rychlejší zápis na paměťovou kartu. Pokud je karta "rychlá" omezují se prodlevy například při ukládání videí (zejména těch ve vysokém rozlišení). 

Pro přehled jsme pro vás připravili orientační tabulku, jak rychlou kartu potřebujete

  • Rychlost Class 4 - Class 4 vám stačí pokud vůbec nenatáčíte Full HD videa nebo neděláte množství fotek s rozlišením 8MPix a více. Karty s rychlostí Class 4 nebo Class 2 nedoporučujeme.
  • Rychlost Class 10 - je vhodná k natáčení Full HD videa a k focení fotografií s vysokým rozlišením. S touto kartou se vám v telefonu rychleji načte galerie, rychleji se vám uloží pořízené video i fotografie.
  • Pokud budete točit 4K nebo 8K videa, obyčejná SDXC karta by tak velký datový tok nezvládala, takže potřebujete kartu, která má označení U3. Celé označení karty tedy bude SDXC UHS-I class 10 U3.

 

Jakou rychlost a kapacitu paměťová karta má najdete vždy popisu paměťové karty a na jejím obalu

TIP: pokud si paměťovou kartu chcete pořídit proto, abyste rozšířili paměť pro ukládání aplikací (včetně her), je třeba abyste měli Android verzi 6 a vyšší. Jinak aplikace na paměťovou kartu neuložíte. Uložíte tam pouze fotky, videa, písničky, stažené soubory atd. 

 

Několik tipů na ověřené paměťové karty

Nechcete dlouze studovat parametry paměťových karet? Nechejte to na nás. Vyberte jednu z karet na našem e-shopu s parametry popsanými níže. Jsou to pametove_karty_do_mobiluperfektní karty se kterými určitě neuděláte chybu. 

  • Pokud vybíráte kartu do telefonu s cenou kolem 3000,-Kč , bohatě Vám stačí 64GB class 10.
  • Pokud vybíráte kartu do telefonu s cenou kolem 5000,-Kč , zvolte kartu 128GB class 10.
  • Pokud máte telefon nad 10.000,-Kč zvolte kartu 256 nebo 512GB, tyto telefony jsou schopny točit velice objemná videa a budete mít na kartě určitou rezervu i do budoucna.

 

 

Co dělat, když mám nekvalitní kartu a pravděpodobně se mi z ní ztratila všechna data? 

Nabízíme několik rychlých rad, jak se pokusit zachránit data z paměťové karty. 

 

SMAZALI JSTE OMYLEM DATA Z PAMĚŤOVÉ KARTY?

Nejdůležitější je nic neukládat na paměťovou kartu po smazání! Tím byste všechna data nenávratně smazali. Data se můžete pokusit obnovit nějakým vhodným programem (např. Recuvy) a nebo paměťovou kartu odnést do specializovaného zařízení na opravu mobilních telefonů. 

 

DATA PRAVIDELNĚ ZÁLOHUJTE

Pokud máte na paměťové kartě cenná data, určitě doporučujeme data pravidelně zálohovat. Buď na externí disk nebo do cloudu (výborné jsou například nástroje od Google). 

 

KARTU NEVYTAHUJTE A NEDOTÝKEJTE SE KONTAKTŮ

Dobrou radou je kartu nevytahovat (výrazně tím snížíte riziko jejího poškození) a když už ji vytáhnout musíte, tak se nedotýkejte kontaktů na kartě. 

 

DOPRAVA ZDARMA
Od dvou kusů v objednávce
Staráme se o Vás
Nejlepší zákaznická podpora
Rychle odesíláme
Odesíláme v den objednávky
Kontakt

ProMobily.cz

Naše zákaznická linka:

+420 777 666 323
Po - Pá  9 - 17 hod

Kamenná pobočka
Zobrazit PLNOU verziVše pro mobilní telefony Sunlight systems - tvorba eshopů