Kontakt

ProMobily.cz

Naše zákaznická linka:

+420 777 666 323
Po - Pá  9 - 17 hod

Naše poslední recenze:
25.04.2024
Hodnocení: 5 / 5
24.04.2024
Hodnocení: 4.5 / 5
23.04.2024
Hodnocení: 5 / 5
23.04.2024
Hodnocení: 5 / 5
Ukázat všechny recenze

Koronavirus: jak bezpečně desinfikovat mobil

koronavirus_jak_desinfikovat_mobil

Kolikrát denně si myjete ruce? A kolikrát denně čistíte váš mobilní telefon?

 

V průměru máme mobilní telefon v rukou každý den více než 250x. Několikrát denně je telefon v přímém kontaktu s tváří, ústy a nosem. Bakterie a viry z mobilního telefonu bývají častým zdrojem nákaz a vzhledem k současné situaci se doporučuje mobilní telefon čistit alespoň 2x denně. Víte, jak na to?

 

Jak dlouho přežívá koronavirus na neživém povrchu?

Na co si dávat pozor během desinfikování mobilního telefonu? 

Doporučený postup čištění mobilního telefonu

3 dobré tipy, jak chránit mobil před koronavirem

 

Jak dlouho přežívá koronavirus na neživém povrchu? 

Prozatím není jednoznačně prokázáno, jak dlouho je schopen přežít koronavirus na neživém povrchu. Ví se ale, že nízké teploty, vysoká vlhkost a materiály jako je hliník, papír, plast nebo sklo životnost viru prodlužují. Uvádí se, že vir by mohl být schopný přežít hodiny, až dny (přičemž 9 dní je prozatím horní udávaná mez). Mobilní telefony jsou ve velké míře vyrobeny z výše uvedených materiálů, proto věnujte jejich desinfekci zvýšenou pozornost.  

 

Na co si dávat pozor během desinfikování mobilního telefonu?

Funkci telefonu může narušit jakákoliv vlhkost. V žádném případě se proto nedoporučuje stříkat antibakteriální prostředky přímo na mobilní telefon. Je vhodné používat zdravý rozum a při čištění si počínat šetrně. Můžete se také pokusit vyhledat doporučení jednotlivých výrobců mobilních telefonů. Například společnost Huawei doporučuje lehké otření mobilního telefonu vlhkým alkoholovým nebo lihovým hadříkem. Současně, ale výrobci varují, že alkohol může způsobit poškození adhezivních pásků a snižovat tak voděodolnost telefonů. Společnost Apple varuje majitele třetí generace iPhonů před nadměrným užíváním čisticích prostředků. Ty by údajně mohly narušit oleofobní vrstvu, která má za úkol odpuzovat otisky prstů a mastnotu. Při častém čistění displeje by tato vrstva nemusela být nadále tak účinná. Přesto se zdravotníci i výrobci mobilních telefonů shodují, že mobilní telefony by se čistit měly, ale s rozvahou.

 

Doporučený postup čištění mobilního telefonu

 

  1. 1. Během čištění nesmí být mobilní telefon připojený v nabíječce.

 

  1. 2. Mobilní telefon mějte opatřený ochranným sklem a ochranným krytem. Sklo bude chránit displej mobilního telefonu před antibakteriálními prostředky a ochranný kryt lze z mobilního telefonu snadno sundat a pečlivě vyčistit.

 

  1. 3. Navlékněte si gumové rukavice. Pokud rukavice nemáte k dispozici, doporučujeme si po vyčištění mobilního telefonu pečlivě umýt ruce antibakteriálním mýdlem po dobu minimálně 20 sekund.

 

  1. 4. Připravte si hadřík z mikrovlákna. Velmi vhodné jsou například hadříky, které se používají k čištění brýlí. Dále si připravte vatové tampony do uší a antibakteriální roztok (nejlépe na alkoholové bázi).

 

  1. 5. Sejměte ochranný kryt vašeho mobilního telefonu. Doporučujeme, abyste v současné situaci využívali TPU zadní ochranné kryty (laicky nazývané „silikonové kryty“). Ty jdou snadno sejmout a velmi dobře vyčistit.  

 

  1. 6. Pokud máte zadní ochranný kryt z TPU materiálu (tzv. „silikon“) můžete tento kryt umýt antibakteriálním mýdlem a proudem čisté vody (vhodné je použití i např. starého zubního kartáčku). Tento kryt umývejte minimálně po dobu 20 sekund a poté ho důkladně vysušte (například papírovou utěrkou). V případě potřeby nechejte kryt volně doschnout. Suchý kryt je ještě možné dočistit antibakteriálním roztokem. Zejména ve špatně dostupných záhybech (vhodné jsou ušní vatové tampony lehce namočené v antibakteriálním roztoku či gelu).

 

  1. 7. Displej mobilního telefonu a zadní část mobilního telefonu (bez ochranného krytu) je vhodné čistit lehce navlhčeným hadříkem z mikrovlákna s antibakteriálním roztokem. Počínejte si velmi šetrně. Je vhodné mít displej mobilního telefonu opatřený ochranným sklem. Displej mobilního telefonu díky sklu nepřijde do kontaktu s antibakteriálním roztokem a je chráněn.

 

  1. 8. Pokud používáte příslušenství k mobilnímu telefonu (například drátová sluchátka), doporučujeme otřít hadříkem s antibakteriálním roztokem i kabely sluchátek, které jsou také v těsném kontaktu s obličejem.

 

3 dobré tipy jak chránit mobil před koronavirem

  1. Nedoporučujeme půjčovat někomu mobilní telefon a ani si mobilní telefon od nikoho nepůjčujte. Mobilní telefony mohou být zdrojem virové nákazy.

 

  1. Pokud si myslíte, že na pravidelné čištění mobilního telefonu zapomenete, nastavte si upomínku na dobu, kdy víte, že budete mít pravděpodobně čas se věnovat desinfekci vašeho mobilního telefonu. 

 

  1. Zvažte používání drátových sluchátek. Kabely sluchátek jsou v neustálém kontaktu s obličejem a mohou být zdrojem nákazy. Je lepší používat bezdrátová bluetooth sluchátka.

 

DOPRAVA ZDARMA
Od dvou kusů v objednávce
Staráme se o Vás
Nejlepší zákaznická podpora
Rychle odesíláme
Odesíláme v den objednávky
Kontakt

ProMobily.cz

Naše zákaznická linka:

+420 777 666 323
Po - Pá  9 - 17 hod

Kamenná pobočka
Zobrazit PLNOU verziVše pro mobilní telefony Sunlight systems - tvorba eshopů