Kontakt

ProMobily.cz

Naše zákaznická linka:

+420 777 666 323
Po - Pá  9 - 17 hod

Naše poslední recenze:
26.04.2024
Hodnocení: 5 / 5
rychlost dodání, velký výběr
25.04.2024
Hodnocení: 5 / 5
25.04.2024
Hodnocení: 5 / 5
Jsem spokojená, objednávka byla rychle vyřízená. Děkuji
25.04.2024
Hodnocení: 5 / 5
Ukázat všechny recenze

Jak vybrat pouzdro na mobil?

Abychom Vám pomohli vybrat ten správný obal na mobil, připravili jsme pro Vás přehled toho, co se dá v současné době na mobil koupit.

U každého typu pouzdra nebo krytu jsou uvedeny jeho výhody i nevýhody a praktické doporučení, vycházející z našich zkušeností.

Nelze říci, který typ pouzdra je nejlepší, někomu bude vyhodvovat jeden typ, jinému zase druhý. Taťka si do dílny koupí pevnou černou knížku, ta se nikdy neušpiní. A mladá slečna s iPhonem si vybere pozlacený silikon, protože je prostě "boží" ! :-)

 

Kryty zadní gelové neboli "silikony"

Zadní silikonový kryt Electro Jelly zlatý

Popis: Tato pouzdra kryjí mobil zezadu a z boku a nejsou vyrobena ze silikonu, ale bývají vyrobena z TPU, ze směsi TPU a PVC nebo gumy. Zvláštní skupinou silikonových pouzder jsou tzv. ultra-slimy. Jsou to průhledná pouzdra z velice tenkého TPU materiálu (0,3-0,5mm), skoro tedy nezvětšují objem mobilu a nejsou na telefonu téměř vidět.

Výhody: Tyto kryty výborně chrání přístroj při pádu i proti poškrábání. Jejich velkou výhodou je, že mobil z pouzdra nemusíte před použitím vytahovat. Telefon se v pouzdru lépe drží, neklouže z ruky a také se Vám i s krytem vejde pohodlně do kapsy.

Nevýhody: Přední dotykovou plochu je třeba chránit folií nebo tvrzeným sklem. Nevýhodou ultra tenkých TPU pouzder - ultraslimů je poněkud menší ochrana mobilního telefonu při pádu na tvrdý povrch.

Doporučujeme: Nejlepší "silikony", které Vám můžeme doporučit, jsou od firmy Kisswill, hezké jsou třpytivé Mercury Jelly Case a výborné jsou kryty TopQ.  

Chci si vybrat zadní silikonové pouzdro na můj typ telefonu ZDE.

 

Kryty zadní pevné

Zadní pevný kryt oranžový

Popis: Tyto kryty se "zacvaknou" na zadní část mobilu a jsou většinou vyrobeny z tvrdého plastu.

Výhody: Pevné kryty jsou tenší než klasické silikony, takže telefon s krytem téměř nezvětší zvoji velikost ani tloušťku.Velkou výhodou je, že telefon z pouzdra nemusíte před použitím vytahovat.

Nevýhody: Přední dotykovou plochu je třeba chránit folií nebo tvrzeným sklem. Nevýhodou některých těchto pouzder je, že po pádu na tvrdý povrch mohou prasknout a navíc mezi kryt a mobil může vniknout prach a nečistoty (je tedy třeba kryt čas od času odklapnout a vyčistit).

Doporučujeme: Tyto kryty doporučujeme těm, kdo chtějí tenký kryt a mají rádi pevný materiál.

Chci si vybrat zadní pevný kryt na můj typ mobilu ZDE.

 

Zrcátkové kryty

Zadní zrcátkový kryt silikon růžový

Popis: Boky těchto krytů se vyrábí z pružného TPU nebo přímo z hliníku. Zadní strana je vždy zcátková v barvě zlaté, stříbrné nebo růžové. Nápaditý design zrcátka je současně praktickou vychytávkou pro všechny slečny a dámy.

Výhody: Hlavní výhodou těchto krytů je parádní design a hlavně se v něm milé dámy vidíte :-) U těchto krytů nemusíte mít obavu, že po pádu prasknou. Telefon z pouzdra nemusíte před použitím vytahovat.

Nevýhody: Během používání se kryty mohou poškrábat například nošením v kabelce apod.

Doporučujeme: Doporučujeme zrcátkové kryty s pružnými TPU okraji, která na telefon krásně padnou a lépe se s nimi manipuluje.

Chci si vybrat zrcátkový kryt na můj typ mobilu ZDE.

 

 

GLASS kryty

Zadní pevný kryt Glass Feather

Popis: Jedná se o poslední novinku mezi kryty na mobilní telefon. Zadní strana je vyrobena z tvrzeného skla, které je velmi odolné oproti opotřebení při běžném používání. Boční strany jsou z pevného vroubkovaného materiálu pro snadnější a bezpečnější manipulaci s telefonem. Barevné provedení či motiv jsou chráněny lesklou skleněnou vrstvou, která chrání barvy před vyblednutím či poškrábáním. 

Výhody: Díky skleněnému povrchu je barevné provedení krytu stálé a nikdy se nepoškrábe ani nevybledne.

Nevýhody: Při pádu z větší výšky např. na ostrý kámen se mohou rozbít.

Doporučujeme: Boční strany krytu mírně přesahují přes okraj displeje, a proto doporučujeme používat pouze rovná tvrzená skla. 3D a 5D skla, která jsou zaoblená a pokrývají celou plochu displeje telefonu, by tyto kryty mohly nadzvedávat.

Chci si vybrat super skleněný GLASS kryt na můj typ mobilu ZDE.

 

Pouzdra klasická, do kterých zasouváme mobil shora

Pouzdro Roubal černé

Popis: Jedná se o nejprodávanější pouzdra pro konzervativní zákazníky, která chrání celý mobilní telefon. Můžeme se setkat s pouzdry koženými, koženkovými a z umělého semiše (nabuk). Koženková pouzdra jsou krásně tenká, dobře tedy mobil obepínají. Kožená jsou silnější, ale téměř "nezničitelná". Pouzdra z umělého semiše nesedí tak přesně, ale mívají krásný stylový design.

Výhody: Obal poskytuje ochranu telefonu ze všech stran.

Nevýhody: Před použitím se mobilní telefon musí z pouzdra vyndat.

Doporučujeme: Z této kategorie pouzder jsou jednoznačně nejlepší pouzdra od firmy Roubal. V našem sortimentu nabízíme pouzdra Roubal na téměř všechny typy mobilních telefonů.

Chci si klasické zasouvací pouzdro na můj typ mobilu ZDE.

 

Flipové obaly na mobil odklápěcí shora

Flipový obal Slim Flexi černý

Popis: Jedná se o pouzdro s odklápěním shora dolů. Mobil zde bývá uchycen v tvrdém plastovém držáku nebo v měkkém pružném obalu.

Výhody: Telefon je perfektně chráněn ze všech stran a oproti knížkovým pouzdrům je s ním snadnější manipulace při používání telefonu.

Nevýhody: Před použitím je nutné odklopit přední části krytu a telefon se v tomto pouzdře obtížně vejde do kapsy u kalhot.

Doporučujeme: Z flipových pouzder můžeme doporučit např. ty od firmy Forcell, která perfektně sedí.

Chci si vybrat flipový obal na můj typ mobilu ZDE.

 

 

Knížkové obaly na mobil

Knížkové pouzdro modré s květy

Popis: Jedno z nejpoužívanějších pouzder, které má zavírání řešeno magnetem či přezkou. Pouzdra mohou být v koženkovém, textilním či jiném provedení, v jakékoliv barvě nebo s obrázkem. Vyrábí se buď ve variantě s tvrdým plastovým držákem, který má otvory na tlačítka, ale někdy při častém vyndávání mobilu z pouzdra praská, nebo s pružným gumovým držákem, který vydrží mnohem více a mobilní telefon se do pouzdra lépe umisťuje i lépe vyndává. K dispozici jsou také pouzdra s "okénkem", kdy jsou v zavřeném stavu vidět změškané hovory, příchozí SMS nebo hodiny.

Výhody: V uzavřeném pouzdře je telefon maximálně chráněn i při pádu a díky velké variabilitě provedení si z knížkových obalů vybere skutečně každý.

Nevýhody: Před každým použitím mobilu je třeba obal odklopit, přičemž odklopená část může být nepraktická při psaní a telefonování (je dobré zahnout přední část pouzdra dozadu za telefon).

Doporučujeme: Z knížkových pouzder jsou nejlepší pouzdra Mercury Fancy Diary, Mercury Sonata, TopQ a Forcell.

Chci si vybrat parádní knížkový obal na můj typ mobilu ZDE.

 

Kryty se šňůrkou

pouzdro_na_mobil_se_snurkou

Popis: Moderní styl pouzdra. Součástí pouzdra je šňůrka různých délek a barev. V nabídce máme kryty s kratší šňůrkou, která se dává kolem zápěstí a zajistí, aby vám mobil během telefonování nebo psaní nevypadl z ruky. Druhou variantou jsou kryty s dlouhou šňůrkou, která se dá dát na rameno (nebo křížem těla) jako kabelka. Zejména v létě je to velmi praktické, protože třeba v letních šatičkách nejsou kapsy a problém - kam s mobilem se tak snadno vyřeší. 

Výhody: mobil v tomto typu pouzdra skvěle vypadá a zvyšuje bezpečnost používání mobilu (když vám náhodou vyklouzne, stále drží na zápěstí). Kryty s dlouhou šňůrkou se navíc mohou nosit jako kabelka a nemusíte kromě mobilu s sebou mít nic víc. 

Nevýhody: třeba při focení může šňůrka díky větru zavát do objektivu, takže je dobré ji během focením přidržet stranou. 

 

Chci si vybrat praktické pouzdro se šňůrkou na můj typ mobilu ZDE.

 

Pouzdra na opasek

Pouzdro na opasek Roubal černé

Popis: Vyráběla se ve dvou variantách, a sice horizontální "naležato" a vertikální "nastojato". V současné době jsou už k dostání jen pouzdra "naležato", protože vertikální pouzdra vadila např. při sezení v autě a uvolňovala se z opasku. Vyrábí se se zavíráním na suchý zip (lépe drží, ale jsou hlučná při otvírání) a na magnet (pohodlněji a tišeji se otvírají).

Výhody: Telefon máte neustále po ruce v každé situaci.

Nevýhody: Menší komfort při pohybu s pouzdrem připevněným na opasku.

Doporučujeme: Z pouzder na opasek jsou nejlepší pouzdra od české značky Roubal.

Chci si vybrat pouzdro na opasek na můj typ mobilu ZDE.

 

Pouzdra na ruku (na paži)

 

Sportovní pouzdro na ruku černéPopis: Tato pouzdra jsou určena k použití při sportu. Zadní strana a pásek jsou vyrobeny z neoprénu, který je pohodlný i pro dlouhodobější nošení. Přední stranu kryje průhledná folie, přes kterou lze dotykový mobil ovládat.

Výhody: Tato pouzdra mají otvor, díky kterému lze do telefonu připojit sluchátka a můžete tak poslouchat svou oblíbenou hudbu během sportu.

Nevýhody: Toto puzdro nelze prát v pračce, protože by mohlo dojít k poškození průhledné části. Pokud pouzdro zpotíme, pereme ho ručně.

Doporučujeme: Nejlepší pouzdra jsou se dvěma otvory na pásku, protože je lze přizůsobit na velkou i malou paži.

Chci si vybrat sportovní pouzdro na ruku na můj typ mobilu ZDE.

 

Vodotěsná pouzdra na mobil

 

vodotesne_pouzdro_na_mobilPopis: Vodotěsná pouzdra dovedou bezpečně chránit mobilní telefon před vlhostí (vodou), ale třeba také nečistotou nebo potem během sportu. Vodotěsná pouzdra jsou univerzální, liší se jen základním rozdělením S, M, L (dle velikosti mobilního telefonu). Vodotěsná pouzdra mají obvykle průhledné okénko, přes které lze mobilní telefon ovládat, takže s mobilem lze i natáčet nebo fotit pod vodou. 

Výhody: Ochrání váš mobilní telefon před vlhkem, prachem, potem, zkrátka ve všech extrémních situacích, kde by hrozilo poškození mobilního telefonu. 

Nevýhody: Pokud chcete natáčet pod vodou doporučujeme volit pouzdra s plovákem nebo plovacími částmi. Díky nim, když byste náhodou mobilní telefon ve vodě upustili, neskončí váš mobil i s veškerými daty na dně moří, ale zůstane plavat na hladině. 

 

Chci si vybrat vodotěsné pouzdro na můj typ mobilu ZDE.

 

 

 

Dále máme skladem i obaly na mobil pro specifické činnosti, jako např.: pouzdra na kolo, pouzdra na řídítka, běžecká pouzdra kolem pasuchlupaté obaly na mobil typu králíček, vodotěsné obaly na mobily pro vodáky atd.

Ukázky zde:

 

 

 

 

A pokud se chcete trochu pobavit a hlavně poučit, mrkněte na náš článek: 10 mýtů o mobilním příslušenství ZDE.

 

DOPRAVA ZDARMA
Od dvou kusů v objednávce
Staráme se o Vás
Nejlepší zákaznická podpora
Rychle odesíláme
Odesíláme v den objednávky
Kontakt

ProMobily.cz

Naše zákaznická linka:

+420 777 666 323
Po - Pá  9 - 17 hod

Kamenná pobočka
Zobrazit PLNOU verziVše pro mobilní telefony Sunlight systems - tvorba eshopů